Nieuws

Jubileum festival

Voor smartlappenkoor VUR SLES is 2015 een jubileumjaar. Het koor bestaat nu 10 jaar en tevens wordt er dit jaar het vijfde festival gehouden. Het Rijkevoortse koor is inmiddels een graag geziene en gehoorde gast op de diverse festivals en andere evenementen.

Sinds vier jaar organiseert Vur Sles een eigen festival in dorpshuis De Poel. Met heel veel succes, echter met een probleem. Het dorpshuis was te klein en daarom werd er voor het vijfde festival, eerste lustrum dus, een grotere locatie gezocht. Na overleg met de organisatie van de Lentekermis werd dit de grote feesttent. Op zondag 17 mei is het zover en zullen hier oude tijden herleven als er maar liefst vijf koren zullen aantreden voor een daverend smartlappenfestival. Allemaal gerenommeerde koren, een garantie voor een grootse muzikale happening van het Nederlandstalige lied.

Naast het jubilerende Vur Sles zijn er optredens van De Harde Kern uit Boxmeer, de Traonentrekkers uit St. Anthonis, de Straetlappen uit Mill en Van Heure Zinge uit Vierlingsbeek. Als het finalelied heeft geklonken wordt het festival afgesloten met muziek en zang uit het bekende repertoire.

Het 5e Rijkevoortse smartlappenfestival is op zondag 17 mei, aanvang 13.00 uur. Het verdere programma kan men vinden op de website www.lentekermis.nl