Nieuws

Donatie Dorpsraad

Wij hebben voor de aanschaf van nieuwe muziekstandaards een financiéle bijdrage aangevraagd uit het leefbaarheidsfonds van de dorpsraad. Onze aanvraag is gehonoreerd met een donatie van 500 euro. Mede door deze steun hebben we 20 stevige standaards kunnen kopen en nu is dus eindelijk het geploeter voorbij met de standaards die we ooit van onze collegaverenigingen als 'afdankertje' hebben gekregen. We gaan de standaards ook gebruiken bij de optredens en het is de bedoeling dat we dan ook weer onze eigen mappen gebruiken. Dus zorg ervoor dat deze actueel zijn.


Festival Bemmel

Op uitnodiging van smartlappenkoor Lingewaard hebben we ons aangemeld voor een festival in Bemmel op 3 juli a.s. Dit festival is in- en om café De Roskam. Ziet er goed uit, dus duimen maar dat we ingeloot worden.


Korenfestijn Hulhuizen

We gaan naar het korenfestijn in Hulhuizen.


Festival Grave

Het festival in Grave wordt in 2016 gehouden op zondag 3 juli. Wij hebben ons hiervoor aangemeld en in februari wordt bekend gemaakt welke koren aan het festival kunnen deelnemen.


Korenfestijn Hulhuizen

Op 1e Pinksterdag 15 mei 2016 gaan we naar het korenfestijn van Hulhuizen, tenminste als we niet uitgeloot worden. Dus nog even afwachten. Het programma van dit festival, dat georganiseerd wordt door smartlappenkoor Lingewaard uit Bemmel, is onderdeel van het jaarlijkse Pinksterfestijn. Later meer.


Nieuwe start Vur Sles

Voor de zangers van smartlappenkoor Vur Sles zitten de vakanties er weer op, vorige week was er al weer de eerste repetitie. Het was nog even spannend of we er in zouden slagen om een nieuwe dirigent te vinden, maar na een lange zoektocht kwamen we terecht bij Marij. Na de eerste kennismaking sloeg de vonk al snel over en zo konden de leden bij aanvang van de eerste repetitie kennis maken. Na een ietwat onwennig begin bleek al snel dat Marij de klappen van de zweep wel kent en de reacties na afloop waren dan ook erg enthousiast en positief.

Met deze nieuwe start zijn er wellicht ook inwoners die er wel iets voor voelen om ons koor te komen versterken. Heb je zin om tweewekelijks mee te komen zingen tijdens onze repetities en mee te gaan naar onze optredens in zorgcentra en festivals? Loop dan gerust eens binnen om kennis te maken met ons koor en te proeven van de gezellige sfeer. De eerstvolgende repetitie is op maandag 7 september om 19.45 uur in De Poel.


NIEUWE DIRIGENT

We hebben een nieuwe dirigent. Martien zag zich genoodzaakt om na vijf succesvolle jaren te stoppen. We hebben eind juni afscheid van hem genomen. Het heeft even geduurd maar nu hebben we een opvolgster. Het is Marij, zij komt uit Nistelrode. We kwamen Marij op het spoor dankzij een tip van oud-lid Leo Maas. Ook Leo komt weer terug naar Vur Sles, dus twee vliegen in één klap!
Marij heeft ruime ervaring als dirigente bij diverse koren en kent inmiddels de klappen van de zweep. We hebben er alle vertrouwen in dat zij Vur Sles met het nodige enthousiasme op een prettige manier zal begeleiden.


Jubileumfestival groot succes

Ons jubileumfestival is een groot succes geworden. Tegen de klok van enen stroomde de feesttent van de Lentekermis al vol met de 250 zangers en zangeressen van de deelnemende koren. Na het openingsoptreden van het jubilerende Vur Sles volgden de andere koren in ras tempo. De feesttent liep inmiddels lekker vol met bezoekers en er werd enthousiast gereageerd en meegezongen met de Nederlandstalige liedjes die vanaf de bühne klonken. Met als hoogtepunt de massale samenzang werd tegen zessen deze leuke middag afgesloten. Hierna was er nog een uurtje stemmingsmuziek waar vooral de danslustige zich nog eens lekker konden uitleven.Vur Sles kan terug zien op een geslaagde middag, met dank aan allen die hier hun bijdrage aan hebben geleverd.

De foto's volgen snel. Op de website van de Lentekermis www.lentekermis.nl staan ook heel mooie foto's. 

 


Programma jubileumfestival

Het programma van het jubileumfestival op 17 mei is:
 

12.00 – 13.00 uur    ontvangst koren

13.00 – 13.05 uur    opening festival

13.10 – 13.30 uur    Vur Sles

13.35 – 13.55 uur    De Straetlappen

14.00 – 14.20 uur    De Harde Kern

14.25 – 14.45 uur    Van Heure Zinge

14.50 – 15.10 uur    De Traonentrekkers

 

Pauze

 

15.30 – 15.50 uur    Vur Sles

15.55 – 16.15 uur    De Harde Kern

16.20 – 16.40 uur    De Traonentrekkers

16.45 – 17.05 uur    De Sraetlappen

17.10 – 17.30 uur    Van Heure Zinge

17.35 – 17.40 uur    finalelied, samenzang

17.45 – 19.00 uur    gastoptreden en voor de liefhebbers dansen en na borrelen

 


Jubileum festival

Voor smartlappenkoor VUR SLES is 2015 een jubileumjaar. Het koor bestaat nu 10 jaar en tevens wordt er dit jaar het vijfde festival gehouden. Het Rijkevoortse koor is inmiddels een graag geziene en gehoorde gast op de diverse festivals en andere evenementen.

Sinds vier jaar organiseert Vur Sles een eigen festival in dorpshuis De Poel. Met heel veel succes, echter met een probleem. Het dorpshuis was te klein en daarom werd er voor het vijfde festival, eerste lustrum dus, een grotere locatie gezocht. Na overleg met de organisatie van de Lentekermis werd dit de grote feesttent. Op zondag 17 mei is het zover en zullen hier oude tijden herleven als er maar liefst vijf koren zullen aantreden voor een daverend smartlappenfestival. Allemaal gerenommeerde koren, een garantie voor een grootse muzikale happening van het Nederlandstalige lied.

Naast het jubilerende Vur Sles zijn er optredens van De Harde Kern uit Boxmeer, de Traonentrekkers uit St. Anthonis, de Straetlappen uit Mill en Van Heure Zinge uit Vierlingsbeek. Als het finalelied heeft geklonken wordt het festival afgesloten met muziek en zang uit het bekende repertoire.

Het 5e Rijkevoortse smartlappenfestival is op zondag 17 mei, aanvang 13.00 uur. Het verdere programma kan men vinden op de website www.lentekermis.nl