Nieuws

NIEUWE DIRIGENT

We hebben een nieuwe dirigent. Martien zag zich genoodzaakt om na vijf succesvolle jaren te stoppen. We hebben eind juni afscheid van hem genomen. Het heeft even geduurd maar nu hebben we een opvolgster. Het is Marij, zij komt uit Nistelrode. We kwamen Marij op het spoor dankzij een tip van oud-lid Leo Maas. Ook Leo komt weer terug naar Vur Sles, dus twee vliegen in één klap!
Marij heeft ruime ervaring als dirigente bij diverse koren en kent inmiddels de klappen van de zweep. We hebben er alle vertrouwen in dat zij Vur Sles met het nodige enthousiasme op een prettige manier zal begeleiden.


Jubileumfestival groot succes

Ons jubileumfestival is een groot succes geworden. Tegen de klok van enen stroomde de feesttent van de Lentekermis al vol met de 250 zangers en zangeressen van de deelnemende koren. Na het openingsoptreden van het jubilerende Vur Sles volgden de andere koren in ras tempo. De feesttent liep inmiddels lekker vol met bezoekers en er werd enthousiast gereageerd en meegezongen met de Nederlandstalige liedjes die vanaf de bühne klonken. Met als hoogtepunt de massale samenzang werd tegen zessen deze leuke middag afgesloten. Hierna was er nog een uurtje stemmingsmuziek waar vooral de danslustige zich nog eens lekker konden uitleven.Vur Sles kan terug zien op een geslaagde middag, met dank aan allen die hier hun bijdrage aan hebben geleverd.

De foto's volgen snel. Op de website van de Lentekermis www.lentekermis.nl staan ook heel mooie foto's. 

 


Programma jubileumfestival

Het programma van het jubileumfestival op 17 mei is:
 

12.00 – 13.00 uur    ontvangst koren

13.00 – 13.05 uur    opening festival

13.10 – 13.30 uur    Vur Sles

13.35 – 13.55 uur    De Straetlappen

14.00 – 14.20 uur    De Harde Kern

14.25 – 14.45 uur    Van Heure Zinge

14.50 – 15.10 uur    De Traonentrekkers

 

Pauze

 

15.30 – 15.50 uur    Vur Sles

15.55 – 16.15 uur    De Harde Kern

16.20 – 16.40 uur    De Traonentrekkers

16.45 – 17.05 uur    De Sraetlappen

17.10 – 17.30 uur    Van Heure Zinge

17.35 – 17.40 uur    finalelied, samenzang

17.45 – 19.00 uur    gastoptreden en voor de liefhebbers dansen en na borrelen

 


Jubileum festival

Voor smartlappenkoor VUR SLES is 2015 een jubileumjaar. Het koor bestaat nu 10 jaar en tevens wordt er dit jaar het vijfde festival gehouden. Het Rijkevoortse koor is inmiddels een graag geziene en gehoorde gast op de diverse festivals en andere evenementen.

Sinds vier jaar organiseert Vur Sles een eigen festival in dorpshuis De Poel. Met heel veel succes, echter met een probleem. Het dorpshuis was te klein en daarom werd er voor het vijfde festival, eerste lustrum dus, een grotere locatie gezocht. Na overleg met de organisatie van de Lentekermis werd dit de grote feesttent. Op zondag 17 mei is het zover en zullen hier oude tijden herleven als er maar liefst vijf koren zullen aantreden voor een daverend smartlappenfestival. Allemaal gerenommeerde koren, een garantie voor een grootse muzikale happening van het Nederlandstalige lied.

Naast het jubilerende Vur Sles zijn er optredens van De Harde Kern uit Boxmeer, de Traonentrekkers uit St. Anthonis, de Straetlappen uit Mill en Van Heure Zinge uit Vierlingsbeek. Als het finalelied heeft geklonken wordt het festival afgesloten met muziek en zang uit het bekende repertoire.

Het 5e Rijkevoortse smartlappenfestival is op zondag 17 mei, aanvang 13.00 uur. Het verdere programma kan men vinden op de website www.lentekermis.nl


VUR SLES naar festival Uden

Vur Sles zal dit jaar weer optreden op het festival van het Nederlandse lied in Uden. Uit het groot aantal aanmeldingen was men een van de 28 gelukkigen die  op dit groots opgezette festival erbij mogen zijn. Op zondag 26 april zal Uden weer volstromen met vrolijk uitgedoste zangers en zangeressen. Het winkelend publiek (koopzondag) kan op 14 locaties genieten van de optredende koren. Om 12.00 uur zal de burgemeester het festival openen, waarna vanaf 13.00 uur de koren gaan optreden. Om 17.15 uur is het einde gepland met een massale samenzang op de markt. Hierna wordt er nog verder gefeest met een optreden van Ria Valk.

Vur Sles treed op om 13.40 uur (apotheek Galerij), om 15.00 uur (Hello/C&A) en om 16.20 uur (Mickers Lunchroom).

De leden van Vur Sles verzamelen om 10.30 uur op het dorpsplein, waarna we met auto’s naar Uden vertrekken.


Ben jij onze nieuwe dirigent

Smartlappenkoor Vur Sles is op zoek naar een nieuwe dirigent. Martien gaat er mee stoppen. De laatste tijd was het voor hem al moeilijk om naast z’n drukke andere werkzaamheden de nodige aandacht aan ons koor te besteden. Omdat hier geen verbetering te verwachten valt, heeft Martien besloten om er bij de zomerpauze mee te stoppen. Wij hebben begrip voor deze stap maar betreuren dit wel ten zeerste.

Ons smartlappenkoor viert dit jaar het 10-jarig jubileum. De ruim 30 leden vinden het heerlijk om gezamenlijk levens- en luisterliedjes en smartlappen te zingen uit het rijke Nederlandstalige repertoire. Niet alleen de gouden oude komt hierbij aan bod, maar ook de nieuwste liedjes uit dit genre. Elke twee weken wordt er gerepeteerd en we treden gemiddeld 8 keer per jaar op in zorgcentra en bij festivals en kermissen.

Ben jij de man of vrouw die het wel leuk zou vinden om vanaf september ons koor te dirigeren neem dan gerust contact op met onze voorzitter Jan van de Pas, tel. 371761 of per e-mail janenriekvandepas@hotmail.com


VUR SLES 10 jaar

Geinspireerd door koren in de regio werd zo'n 10 jaar geleden het idee geboren om ook in Rijkevoort een smartlappenkoor op te richten. Na een oproep van de mensen van het eerste uur was medio 2005 de oprichting van het Rijkevoortse smartlappenkoor een feit. Er werd een naam gezocht en op voorstel van medeoprichtster Annelies werd dit Vur Sles, wat wil zeggen 'zo maar', niet al te serieus dus. Maar wel plezierig en gezellig.
Na de gewoonlijke aanloopprobleempjes groeide Vur Sles naar een gezellig koor dat zijn plek in het genre van het Nederlandstalige lied inmiddels prima heeft gevonden. We treden regelmatig op tijdens festivals en ook in de regionale zorgcentra zijn we een graag geziene en gehoorde gast. En sinds vier jaar organiseren we ons eigen festival, zie hiervoor het betreffende nieuwsbericht.


Jubileumfestival 2015

Ons vijfde festival, eerste lustrum dus, wordt gehouden op zondag 17 mei. Niet in dorpshuis De Poel deze keer maar in de grote feesttent van de Lentekermis. Lekker groot en gezellig zodat we deze keer ook grotere koren kunnen uitnodigen. De koren die naar ons festival komen zijn:
De Traonentrekkers uit St Anthonis
De Harde Kern uit Boxmeer
De Staetlappen uit Mill
Van Heure Zinge uit Vierlingsbeek
Ook Vur Sles zelf zal tijdens dit lustrumfestival optreden.

Later meer over het programma. 


Foto's festival 2014

De foto's van het festival staan nu ook op onze website. Kijk hiervoor de pagina foto's bij Festival Vur Sles 2014.


Succesvol festival 2014

Het vierde Rijkevoortse smartlappenfestival werd ook nu weer een groot succes. De avond werd geopend door Vur Sles zelf en na enkele meezingliedjes zat de stemming er al meteen goed in. Voor de andere koren was deze opwarmer voldoende reden om er eens flink tegenaan te gaan. Het leven in het land van Maas en Waal werd vertolkt door ’t Kum Goed’ uit Puiflijk en het Gennepse Suuk-7 zorgde er voor dat het mooie Limburg voor het voetlicht werd geplaatst. Los Zand uit Velp liet nog eens horen dat het zo goed toeven is in het Brabantse land. Na de massale samenzang aan het eind van de avond was het nog lang gezellig, mede door gastzanger Frans Maas.

Dank gaat uit naar alle vrijwilligers en medewerkers van dit geslaagde festival. Zeker ook naar BT hoveniers voor de verzorging van de planten voor de fleurige afwerking van het podium. Het vijfde Rijkevoortse smartlappenfestival, het eerste lustrum dus, staat al weer gepland. Vanwege de grote animo zal dit gehouden worden in de grote feesttent tijdens de Lentekermis op zondag 17 mei.