Nieuws

Ben jij onze nieuwe dirigent

Smartlappenkoor Vur Sles is op zoek naar een nieuwe dirigent. Martien gaat er mee stoppen. De laatste tijd was het voor hem al moeilijk om naast z’n drukke andere werkzaamheden de nodige aandacht aan ons koor te besteden. Omdat hier geen verbetering te verwachten valt, heeft Martien besloten om er bij de zomerpauze mee te stoppen. Wij hebben begrip voor deze stap maar betreuren dit wel ten zeerste.

Ons smartlappenkoor viert dit jaar het 10-jarig jubileum. De ruim 30 leden vinden het heerlijk om gezamenlijk levens- en luisterliedjes en smartlappen te zingen uit het rijke Nederlandstalige repertoire. Niet alleen de gouden oude komt hierbij aan bod, maar ook de nieuwste liedjes uit dit genre. Elke twee weken wordt er gerepeteerd en we treden gemiddeld 8 keer per jaar op in zorgcentra en bij festivals en kermissen.

Ben jij de man of vrouw die het wel leuk zou vinden om vanaf september ons koor te dirigeren neem dan gerust contact op met onze voorzitter Jan van de Pas, tel. 371761 of per e-mail janenriekvandepas@hotmail.com


VUR SLES 10 jaar

Geinspireerd door koren in de regio werd zo'n 10 jaar geleden het idee geboren om ook in Rijkevoort een smartlappenkoor op te richten. Na een oproep van de mensen van het eerste uur was medio 2005 de oprichting van het Rijkevoortse smartlappenkoor een feit. Er werd een naam gezocht en op voorstel van medeoprichtster Annelies werd dit Vur Sles, wat wil zeggen 'zo maar', niet al te serieus dus. Maar wel plezierig en gezellig.
Na de gewoonlijke aanloopprobleempjes groeide Vur Sles naar een gezellig koor dat zijn plek in het genre van het Nederlandstalige lied inmiddels prima heeft gevonden. We treden regelmatig op tijdens festivals en ook in de regionale zorgcentra zijn we een graag geziene en gehoorde gast. En sinds vier jaar organiseren we ons eigen festival, zie hiervoor het betreffende nieuwsbericht.


Jubileumfestival 2015

Ons vijfde festival, eerste lustrum dus, wordt gehouden op zondag 17 mei. Niet in dorpshuis De Poel deze keer maar in de grote feesttent van de Lentekermis. Lekker groot en gezellig zodat we deze keer ook grotere koren kunnen uitnodigen. De koren die naar ons festival komen zijn:
De Traonentrekkers uit St Anthonis
De Harde Kern uit Boxmeer
De Staetlappen uit Mill
Van Heure Zinge uit Vierlingsbeek
Ook Vur Sles zelf zal tijdens dit lustrumfestival optreden.

Later meer over het programma. 


Foto's festival 2014

De foto's van het festival staan nu ook op onze website. Kijk hiervoor de pagina foto's bij Festival Vur Sles 2014.


Succesvol festival 2014

Het vierde Rijkevoortse smartlappenfestival werd ook nu weer een groot succes. De avond werd geopend door Vur Sles zelf en na enkele meezingliedjes zat de stemming er al meteen goed in. Voor de andere koren was deze opwarmer voldoende reden om er eens flink tegenaan te gaan. Het leven in het land van Maas en Waal werd vertolkt door ’t Kum Goed’ uit Puiflijk en het Gennepse Suuk-7 zorgde er voor dat het mooie Limburg voor het voetlicht werd geplaatst. Los Zand uit Velp liet nog eens horen dat het zo goed toeven is in het Brabantse land. Na de massale samenzang aan het eind van de avond was het nog lang gezellig, mede door gastzanger Frans Maas.

Dank gaat uit naar alle vrijwilligers en medewerkers van dit geslaagde festival. Zeker ook naar BT hoveniers voor de verzorging van de planten voor de fleurige afwerking van het podium. Het vijfde Rijkevoortse smartlappenfestival, het eerste lustrum dus, staat al weer gepland. Vanwege de grote animo zal dit gehouden worden in de grote feesttent tijdens de Lentekermis op zondag 17 mei. 


Programma festival

Ons festival op zaterdag 29 november begint om 19.30 uur. Vur Sles zal zelf de avond openen, gevolgd door Los Zand, Suuk-7 en 't Kum Goed. De koren zingen allen 5 liedjes. Tijdens de pauze is er een gastoptreden van Frans Maas. Ook na de pauze betreden de vier koren weer het podium van het Rijkevoortse dorpshuis. Het finalelied staat gepland om 23.30 uur. Hierna volgt er het tweede optreden van Frans Maas en is er nog gezellige stemmingsmuziek.

 


't Kum Goed vervangt Goed Zat

Begin oktober kregen we he tbericht dat Goed Zat nie taan ons festival kon deelnemen. Hierop hebben we snel geschakeld en we zijn blij dat als vervanger ´t Kum Goed uit Puiflijk naar ons festival komt. Volgende week meer over het programma.


Festival VUR SLES

Op de laatste zaterdag van november organiseert VUR SLES weer het jaarlijkse smartlappenfestival. Naast VUR SLES zelf zijn er optredens van Suuk 7 uit Gennep en Los Zand uit Velp. Het Millse Goed Zat is er dit jaar voor de derde keer bij. Later meer over het programma.


Zingen met fanfare St Rochus

Op uitnodiging van muziekvereniging St Rochus gaat VUR SLES op zondag 26 oktober een gezamenlijk optreden verzorgen met de fanfare. VUR SLES zingt onder begeleiding van de fanfare een Amsterdamse medley en de Zuiderzee ballade. Bovendien zingt VUR SLES nog een drietal eigen nummers. Naast de optredens van St Rochus en VUR SLES zijn er ook optredens van C'est la Vie en de Flodderbonne. Het concert begint om 15.00 uur in De Poel.


Vanaf nu ook foto's uploaden

Na aanvankelijke problemen met het uploaden kunnen we nu ook foto's op onze website plaatsen