Nieuws

Festival Uden geannuleerd

Helaas kunnen we niet naar het festival in Uden. Het aantal afmeldingen van onze zangers en zangeressen was zo groot dat we niet op een acceptabele wijze zouden kunnen optreden. Jammer, volgende keer beter.


Festival Uden

We zijn dit jaar weer ingeloot voor het festival in Uden. Na een jaar afwezigheid kunnen we daar weer gaan zingen. Het festival is op zondag 30 april. Hopelijk wordt het weer net zo gezellig als twee jaar geleden.


Optreden St. Anna Boxmeer

Op zondag 19 februari verzorgt Vur Sles een optreden in zorgcentrum St. Anna te Boxmeer. We zingen van half drie tot vier uur, met tussenin een pauze. Voorafgaand aan dit optreden gaan we nieuwe foto's maken van ons koor. We kunnen deze dan ook gebruiken voor de website, want de foto's zijn al behoorlijk oud.


Vur Sles naar festival Bemmel

Vur Sles gaat definitief naar het festival in Bemmel. Dit festival wordt georganiseerd door smartlappenkoor Lingewaard. Er wordt door 14 koren gezongen op 3 podia in het centrum van Bemmel. Later meer over het programma.


Donatie Dorpsraad

Wij hebben voor de aanschaf van nieuwe muziekstandaards een financiéle bijdrage aangevraagd uit het leefbaarheidsfonds van de dorpsraad. Onze aanvraag is gehonoreerd met een donatie van 500 euro. Mede door deze steun hebben we 20 stevige standaards kunnen kopen en nu is dus eindelijk het geploeter voorbij met de standaards die we ooit van onze collegaverenigingen als 'afdankertje' hebben gekregen. We gaan de standaards ook gebruiken bij de optredens en het is de bedoeling dat we dan ook weer onze eigen mappen gebruiken. Dus zorg ervoor dat deze actueel zijn.


Festival Bemmel

Op uitnodiging van smartlappenkoor Lingewaard hebben we ons aangemeld voor een festival in Bemmel op 3 juli a.s. Dit festival is in- en om café De Roskam. Ziet er goed uit, dus duimen maar dat we ingeloot worden.


Korenfestijn Hulhuizen

We gaan naar het korenfestijn in Hulhuizen.


Festival Grave

Het festival in Grave wordt in 2016 gehouden op zondag 3 juli. Wij hebben ons hiervoor aangemeld en in februari wordt bekend gemaakt welke koren aan het festival kunnen deelnemen.


Korenfestijn Hulhuizen

Op 1e Pinksterdag 15 mei 2016 gaan we naar het korenfestijn van Hulhuizen, tenminste als we niet uitgeloot worden. Dus nog even afwachten. Het programma van dit festival, dat georganiseerd wordt door smartlappenkoor Lingewaard uit Bemmel, is onderdeel van het jaarlijkse Pinksterfestijn. Later meer.


Nieuwe start Vur Sles

Voor de zangers van smartlappenkoor Vur Sles zitten de vakanties er weer op, vorige week was er al weer de eerste repetitie. Het was nog even spannend of we er in zouden slagen om een nieuwe dirigent te vinden, maar na een lange zoektocht kwamen we terecht bij Marij. Na de eerste kennismaking sloeg de vonk al snel over en zo konden de leden bij aanvang van de eerste repetitie kennis maken. Na een ietwat onwennig begin bleek al snel dat Marij de klappen van de zweep wel kent en de reacties na afloop waren dan ook erg enthousiast en positief.

Met deze nieuwe start zijn er wellicht ook inwoners die er wel iets voor voelen om ons koor te komen versterken. Heb je zin om tweewekelijks mee te komen zingen tijdens onze repetities en mee te gaan naar onze optredens in zorgcentra en festivals? Loop dan gerust eens binnen om kennis te maken met ons koor en te proeven van de gezellige sfeer. De eerstvolgende repetitie is op maandag 7 september om 19.45 uur in De Poel.